10 handige tips voorgesteld door patiënten die kanker overwonnen hebben

10 handige tips voorgesteld door patiënten die kanker overwonnen hebben

Chemotherapie heeft de afgelopen 50 jaar een cruciale rol gespeeld in de lopende strijd tegen kanker, waardoor artsen en oncologen een middel bieden om kanker op het cellulaire niveau te bestrijden. Terwijl chemotherapie levens redt, komt het met een nadeel doordat er talrijke bijwerkingen zijn. Deze verschillen aanzienlijk door het type chemotherapie, veel kankerpatiënten ervaren gemeenschappelijke dingen, zoals misselijkheid en haaruitval.

Hier zijn 10 handige tips voorgesteld door patiënten die kanker overwonnen hebben, om een goede chemotherapievechter te zijn!

1. Hoofdbedekking met stijl.

Omhels je kaalheid op je eigen unieke manier. Voor sommige mensen betekent dit dat u een kwalitatief hoogwaardig pruik moet kopen voor of tijdens chemotherapie, terwijl anderen mooie sjaals, petten en hoeden als hoofdbedekking aanschaffen en hiermee hun kaalheid aanpakken op een elegante en modieuze manier.

2. Mode.

Veel patiënten vinden zichzelf in staat om hun innerlijke diva te laten schijnen tijdens de behandeling. Bijvoorbeeld, het dragen van schattige sportieve legging met een warme kasjmier trui kan ervoor zorgen dat u zich positiever voelt dan met een alledaagse trui op een jeans. Dat zegt niet dat de laatste niet goed is – je moet gewoon doen wat voor jou het beste op emotioneel en fysiek vlak werkt.

3. Verwen je huid.

Geef extra aandacht aan uw huid omdat chemotherapie deze uitdroogt. Verwen jezelf door een vochtinbrengende bodylotion op je huid te smeren en gebruik rijkelijk een goede balsem om je lippen te beschermen tegen barsten en uitdroging. Geloof het al dan niet, hoewel u verhoogde droogheid zal ervaren, verbergt de chemotherapie de toxines uit de huid, waardoor het zo glad is als de huid van een baby!

4. Pas je dieet aan.

Veel patiënten ervaren gewichtstoename omdat de medicatie en steroïden verveling kunnen veroorzaken op het metabolisme. Pas je dieet aan als nodig om gewichtstoename aan te pakken, maar maak je niet te veel zorgen over het berekenen van calorieën. Sommige mensen vinden dat het helpt bij het beperken van voedsel met te veel suikers en vetten of besluiten om een veganistisch dieet te volgen, maar u moet een trial-and-error filosofie omarmen en ontdekken wat voor u het beste werkt.

5. Eet meerdere, kleinere maaltijden per dag.

Het eten van vijf kleine maaltijden per dag helpt bij het tegengaan van misselijkheid. Een banaan is een lekker stuk fruit om te eten als je in de war bent, zoals gember, die rauw kan worden gegeten of in de vorm van een gember drankje, thee of snoep. Gember is een van de favoriete manieren om misselijkheid te kalmeren. Als u moeite heeft met misselijkheid, vraag dan uw arts om anti-misselijkheid medicatie voor te schrijven.

6. Oefeningen.

Hoewel het misschien wel het laatste is wat je wilt doen, kan een milde oefening helpen. Een korte wandeling maakt zuurstof en endorfines vrij die het herstel van het lichaam bevorderen.

7. Kennis opdoen.

Zoek zoveel mogelijk informatie op en wees geïnformeerd over je specifieke chemotherapie voordat je de behandeling ondergaat, dan weet je wat je kan verwachten. Het is goed om je medische team, dokter vragen te stellen of zelf te onderzoeken op gerenommeerde online websites, maar laat u niet overweldigen door de details.

8. Ken uw grenzen.

Leer hoe je ja of nee zegt en vraag hulp wanneer je het nodig hebt. Misschien vind je welwillende vrienden die je willen steunen als je een slechte dag hebt. Iemand die er steeds is wanneer je de ondersteuning echt zou kunnen gebruiken. Wees niet bang om uw behoeften te laten horen en hulp te accepteren wanneer het wordt aangeboden, bijvoorbeeld zoals wanneer een buur voor u een paar boodschappen bij de winkel ophaalt. Het zijn soms de kleinste zaken die u enorm kunnen helpen.

9. Positiviteit.

Omring jezelf met liefde, door tijd door te brengen met positieve en ondersteunende mensen. Voor uw echtgenoot, familie en echte vrienden zal het er niet toe doen hoe u eruit ziet, omdat ze van u houden zoals u bent en u willen helpen in deze beproefde tijd, op welke manier dan ook!

10. Toekomstgericht.

Kijk uit naar een kankervrije toekomst en niet naar uw vastgestelde diagnose. Verspil geen tijd met het denken aan uw haaruitval maar bekijk elke voltooide therapiesessie als een stap dichterbij om gezonder en sterk te worden. Vier hoeveel chemotherapie behandelingen u al onder uw riem hebt, in plaats van te berekenen hoeveel u er nog moet ondergaan.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tijdens mijn chemokuur verloor ik al mijn haar. Dit was het ergste wat mij ooit was overkomen omdat ik de kaalheid niet aan kon. Ik had altijd mooi, lang haar gehad maar dat was er nu niet meer. Toen mijn vader op bezoek kwam, had hij een sjaal en slaapmuts mee, wat voor mij een grote hulp was. De kaalheid bleef, dus was ik overtuigd om op zoek te gaan naar een geschikte pruik.

Sofie V.

Gisteren na mijn werk besteld, dezelfde avond werd het pakje nog op de post gedaan en vandaag heb ik alles in huis! De producten die geleverd worden, zijn ook merkelijk van hoogstaande kwaliteit, het is duidelijk dat service hier een topprioriteit is.

Snelle levering, goede producten
Joris V.