Een onderwerp dat dicht bij mijn hart staat!

Een onderwerp dat dicht bij mijn hart staat!

1Hallo, Ik heb een ernstig probleem die ik zou willen delen.
Het gaat over kanker.

Veel mensen die mij al een tijdje kennen, weten dat sinds 2010 kanker mijn leven volledig heeft veranderd en is hierdoor mijn grootste vijand geworden.
Op dat moment had ik een ovaal kwaadaardige tumor op mijn linker eierstok. Maar het is de dokters gelukt om de tumor en mijn linker eierstok volledig te verwijderen. Volgens de dokters was er geen post-behandeling meer nodig. Vijf jaar regelmatige controle gehad en voilá happy end, finale van het onderwerp.

(Na 5 jaar zonder afwijkingen werd ik dan als een genezen en gezond persoon gezien)

Eind augustus 2016 kwamen er verschillende symptomen voor, die me bezorgd maakten. Deze symptomen duurden voor een lange tijd en zo maakte ik mij meer en meer zorgen, dus dan besliste ik om naar mijn gynaecoloog te gaan voor een check-up. Na de check-up zag mijn gynaecoloog dat mijn inhibine B-waarde die door het bloedonderzoek werd bepaald toegenomen was. Mijn verontruste gynaecoloog verwees me dan direct naar de chef-arts van de vrouwenkliniek Klinikum Darmstadt.

Vanaf die dag had ik geen rust meer. Elke dag meerdere afspraken met verschillende dokters met oncoloog, gynaecoloog voor een MRI-scan, tomografie en veel meer.
Nadat ik 5 liter bloed opgeofferd had aan de tests, echografie en MRI-scan had gehad was de reden eindelijk duidelijk.
Tumor op de rechter eierstok.
Welke soort tumor of hoe agressief het was, was op dat moment nog niet duidelijk.
Maar ik wist één ding zeker: ik had een andere tumor.

(Het was november)

Na talloze medische afspraken en een eerste finale operatie, werd de tumor weer stil gezet. Twee eierstokken dat normaal gezien elke vrouw heeft, heb ik er nu maar 1/3 van één. Gelukkig was dit ook genoeg voor toekomstige gezinsplanning, maar met één voorwaarde “als het zo stabiel blijft”!!think

In de follow-up, waren de artsen bezorgd, want deze soort agressieve en kwaadaardige tumor was zodanig zeldzaam, dat niemand kon zeggen of hij recessief is (terug zal komen) of niet.

Hoewel de artsen bezig waren met mijn tumor, werd ik blootgesteld aan de vragen waarover ik nooit eerder nagedacht had.

– Zal ik ooit kinderen kunnen krijgen?
– Wat als het niet meer lukt om kinderen te krijgen?
– Als ik de keuze had om nu moeder te worden of nooit, wat zou ik dan kiezen?

Eigenlijk wilde ik hier ten vroegste aan denken pas over 5 jaar. Nu ja, het leven gaat niet altijd zoals je het wilt.
Op dat moment kon ik niets meer over mijn leven zelf beslissen, omdat de artsen iets anders voor mijn gepland hadden.

Ik was in het ziekenhuis Darmstadt, in Heidelberg en was ook in Essen. Maar iedere professionele arts die de kenmerken van mijn tumor en de komende behandelingen zag werd gechoqueerd en verward. Een fenomeen dat elke arts in verwarring brengt.
chemoElke arts is anders en na iedere afspraak werd mij een nieuw advies gegeven. Ik, als iemand die al eerder tumor en kanker heeft gehad, kan in ieder geval zeggen het allerbelangrijkste is: vertrouwen in jezelf. En ik deed het en zal dit ook blijven doen. Ik heb echt geweldige artsen om me heen, die me niet enkel als een “tumor patiënt” zien, maar ook als een persoon die nog zijn toekomst moet opbouwen.

Mijn dokter vertelde me over een opname, die in januari zal plaatsvinden. Dan maak ik een “medicijnen therapie” (zoals mijn gynaecoloog gezegd had).

Het woord “chemotherapie” kon hij niet zonder vochtige ogen uitspreken.

Het wordt nu voor zes maanden chemo. Dat klinkt nu eerst hard, maar ik denk dat het me zonder problemen zal lukken 🙂

Eigenlijk, ik wilde niet zoveel over mij vertellen, maar mensen die het onderwerp niet zo goed kennen wilde ik een beetje verlichten en ook mensen die kunnen worden geconfronteerd met hetzelfde of iets dergelijks, wat moed geven.

Kanker betekent niet noodzakelijk de dood. Ik wil het probleem niet verkleinen, maar ik wil wel de angst van deze onbekende ziekte die al vele levens heeft gekost ontnemen.
Er zijn meer dan 1000 soorten tumors die allemaal op verschillend manieren kunnen behandeld worden. Niet iedereen die een kwaadaardige tumor heeft, moet chemotherapie ondergaan. Vele tumors zijn veel voorkomend, dus de dokters hebben jarenlange ervaring en de eigenschappen van deze tumors zijn al bekend.
In vele gevallen wordt de tumor overwonnen met een eenvoudige operatie en verwijdering. De tumor kan volledig worden verwijderd zonder de onderliggende weefsel te beïnvloeden.
Zelfs als de kanker zich verspreidt, zijn er nog talloze manieren om deze volledig te verwijderen. Het is niet altijd gemakkelijk maar is wel mogelijk!

Het belangrijkste is dat je blijft geloven in jezelf en dat je niet opgeeft!

 

Hoe meer je communiceert, hoe meer je zelfvertrouwen hebt, hoe minder de ziekte je zal verzwakken en zo kan je lichaam je kracht en positieve energie gebruiken in de strijd tegen de ziekte.
Natuurlijk, het is een vervelende situatie, en niet een aangename diagnose, maar ik zie het meer als een “fase van het leven”. Nadat het voorbij is, komen de goeie tijden terug.

Het heeft geen zin om te vragen: “Waarom ik?”, “Waaraan heb ik dit verdient?”.

Dit zijn vragen die men niet kan beantwoorden en die je alleen ongelukkig zullen maken! Het is door één of andere reden bepaald, maar door wat zullen we nooit weten.

Men moet altijd kijken naar de positieve kant en ja, er zijn zelfs in deze situatie positieve kanten!main

– Zo begin je je leven meer te waarderen, dus je zal dan intensiever leven.
– Je realiseert wie je echte vrienden zijn en wie je begeleidt tijdens de moeilijke tijden!
– Je richt je dan automatisch op mooie dingen en laat de negatieve ervaringen achter je.
– Zo begin je over sommige dingen na te denken, waar je nooit eerder over hebt gedacht.
– Je beseft dat mensen de belangrijke dingen in het leven vergeten en het onbelangrijke waarderen.

Over het algemeen: je zal je leven helemaal anders bekijken dan anderen. Je hebt al moeilijke tijden gehad en gezien hierdoor zal je sneller mooie dingen en momenten opmerken en er meer van genieten dan iemand anders die geen moeilijke momenten in zijn leven heeft gehad.

Ik hoop dat ik u dichter bij het onderwerp heb kunnen brengen en dat ik in staat was om de ene of de andere een beetje de kracht/hoop te geven die hij/zij nodig heeft.

Als er iets op je hart ligt, of als je nog vragen hebt, ben ik op elk moment beschikbaar. U kunt me gewoon schrijven op Facebook 🙂

je Jana

Lees origineel artikel (in het Duits) op: Catch the freedom
Auteur: Jana Emilia König
Vertaald door: HouvanHaar.com

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tijdens mijn chemokuur verloor ik al mijn haar. Dit was het ergste wat mij ooit was overkomen omdat ik de kaalheid niet aan kon. Ik had altijd mooi, lang haar gehad maar dat was er nu niet meer. Toen mijn vader op bezoek kwam, had hij een sjaal en slaapmuts mee, wat voor mij een grote hulp was. De kaalheid bleef, dus was ik overtuigd om op zoek te gaan naar een geschikte pruik.

Sofie V.

Gisteren na mijn werk besteld, dezelfde avond werd het pakje nog op de post gedaan en vandaag heb ik alles in huis! De producten die geleverd worden, zijn ook merkelijk van hoogstaande kwaliteit, het is duidelijk dat service hier een topprioriteit is.

Snelle levering, goede producten
Joris V.