Met emoties omgaan bij haaruitval

Met emoties omgaan bij haaruitval

Hoewel haaruitval niet specifiek medisch ernstig is, kan het een significante psychologische impact hebben op een persoon. Sommige mensen ervaren een breed scala van hoe met emoties omgaan tijdens en na haaruitval?

Wanneer u chemotherapie behandelingen ondergaat en hierdoor uw haar verliest is het belangrijk om over je gevoelens te praten. Het gevoel boos en verdrietig te zijn is een normaal onderdeel bij haaruitval. De meeste kankerpatiënten zullen door de 5 fasen van het rouwproces gaan, tijdens hun diagnose en tijdens de chemo behandelingen. De stadia van verdriet zijn: Ontkenning, Woede, Verdriet, Depressie en Aanvaarding. Iedere persoon neemt het anders op. Wees bewust van je gevoelens en herken dat ze normaal en te verwachten zijn.

Het is vooral belangrijk om een ondersteuningsnetwerk op te bouwen en ook anderen te steunen tijdens het proces. Kanker ondersteunende groepen brengen veel comfort voor veel patiënten. Het helpt om je ervaringen te delen met anderen die ook dit proces ondergaan. Je krijgt meer inzicht en inspiratie van degenen die hun reis hebben afrond. Voor meer informatie over het vinden van een ondersteunende groep, zie: Stichting tegen Kanker.

Praat met uw zorgverlener, dokter of iemand die u vertrouwt of neem contact met een ondersteuningsnetwerk als u deze uitdaging tegemoet gaat. Het zal je goed doen en veel antwoorden op je vragen geven. Praten helpt om de stress te verwerken.

Neem alstublieft een moment om ons uw feedback en een beoordeling toe te voegen hieronder.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tijdens mijn chemokuur verloor ik al mijn haar. Dit was het ergste wat mij ooit was overkomen omdat ik de kaalheid niet aan kon. Ik had altijd mooi, lang haar gehad maar dat was er nu niet meer. Toen mijn vader op bezoek kwam, had hij een sjaal en slaapmuts mee, wat voor mij een grote hulp was. De kaalheid bleef, dus was ik overtuigd om op zoek te gaan naar een geschikte pruik.

Sofie V.

Gisteren na mijn werk besteld, dezelfde avond werd het pakje nog op de post gedaan en vandaag heb ik alles in huis! De producten die geleverd worden, zijn ook merkelijk van hoogstaande kwaliteit, het is duidelijk dat service hier een topprioriteit is.

Snelle levering, goede producten
Joris V.