Informatie rondom garantie/herroepingsrecht/retoureren

Bedenktijd, recht om te retourneren

“U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 6,95 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via Houvanhaar.com. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.”

Uitzondering maatwerk

Pruiken, Chemopruiken en -Haarwerken, Chemosjaals, -Petten, -Hoeden, -Mutsen” die u via deze webwinkel koopt worden op maat volgens de door u ingevoerde specificatie gemaakt. Het herroepingsrecht is dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief.”

 

Uitzondering verzegelde producten

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren, mits de verzegeling niet verbroken is. Bij verbreking van de verzegeling is uw bestelling definitief en kan deze niet meer geretourneerd worden. Mocht u gebruik maken van uw herroepingsrecht, dan heeft u na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 6,95 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via Houvanhaar.com. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.”

Uitzonderingen retourneren

Let op:
Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor producten:

a. Bij verzegelde producten. Wanneer de verzegeling verbroken is zijn bij deze de producten niet retourneerbaar.

b. Die door de ondernemer tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties (maatwerk) van de consument;

c. Die duidelijk persoonlijk van aard zijn;

e. waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop de ondernemer geen invloed heeft;

d. Die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden;

f. voor losse kranten en tijdschriften;

g. voor audio- en video-opnamen en computersoftware waarvan de consument de verzegeling heeft verbroken.

h. voor hygiënische producten waarvan de consument de verzegeling heeft verbroken.

Garantie 

 • Hoelang geldt de garantie?

Op alle verkochten producten krijg je twee jaar garantie, geldig vanaf de oorspronkelijke aankoopdatum, behalve deze vermeld bij de uitzonderingen in het herroepingsrecht.

De originele factuur met betalingsbewijs is vereist als bewijs van aankoop.

Als er herstellingen uitgevoerd worden die onder de garantie vallen, wordt de garantieperiode niet verlengd, noch voor het toestel, noch voor de nieuwe onderdelen.

 • Wat dekt deze garantie?

Deze garantie dekt defecten aan het toestel die veroorzaakt werden door een foutieve constructie of door materiaalfouten, vanaf de aankoopdatum bij Houvanhaar.com. Deze garantie is uitsluitend van toepassing bij huishoudelijk gebruik. De uitzonderingen worden opgesomd onder: “Wat dekt deze garantie niet?”

Binnen de garantieperiode van 2 jaar worden de kosten voor het herstellen van de fout, bv. herstellingen, onderdelen, werkuren en transport, gedekt of in zijn totaal vervangen.

De EU-richtlijnen Wettelijke garantie van 2 jaar.  en de plaatselijke reglementeringen zijn van toepassing op deze voorwaarden.

De vervangen onderdelen worden het eigendom van Houvanhaar.com. Enkel de oorspronkelijke koper van het artikel kan aanspraak maken op deze garantie. Ze is niet overdraagbaar.

 • Wat doen wij om het probleem te verhelpen?

Houvanhaar.com zal het product onderzoeken en beslissen of het probleem gedekt wordt door de garantie en na overleg met de consument het defecte product herstellen of vervangen door een vergelijkbaar product.

 • Wat dekt deze garantie niet?

 • Normale slijtage.
 • Opzettelijke schade of door nalatigheid veroorzaakte schade, schade die veroorzaakt werd door het niet naleven van bedieningsinstructies, incorrecte installatie of aansluiting op het verkeerde voltage, schade die veroorzaakt werd door chemische of elektrochemische reacties, roest, corrosie of waterschade, met inbegrip van maar niet beperkt tot schade veroorzaakt door een teveel aan kalk in het water, of schade veroorzaakt door ongewone weersomstandigheden.

• Verbruiksonderdelen, batterijen en lampen inbegrepen.

Niet-functionele en decoratieve onderdelen die geen invloed hebben op het normale gebruik van het apparaat, krassen en mogelijke kleurverschillen inbegrepen.

• Accidentele schade veroorzaakt door vreemde voorwerpen of substanties of door het schoonmaken.

• Schade aan de volgende onderdelen: behuizingen en onderdelen daarvan,tenzij aangetoond kan worden dat deze schade te wijten is aan productiefouten.

• Herstellingen die veroorzaakt werden door een gebrekkige installatie of een installatie die niet volgens de specificaties gebeurde.

• Transportschade. Als klant neemt u contact met de pakketdienst, Houvanhaar.com is niet aansprakelijk voor schade die kan ontstaan tijdens het vervoer.

 • Onderhoudsinstructies elektrische apparaten

 • Alle toestellen zijn uitsluitend ontworpen voor huishoudelijk gebruik/gebruik thuis.
 • Lees en volg de meegeleverde gebruiksinstructies voor je nieuwe toestel om de beste prestaties te garanderen.
 • Het is ook belangrijk de veiligheidsinstructies op te volgen. Let erop dat je elk toestel gebruikt in de buurt van een stopcontact. Gebruik nooit een verlengsnoer. We bevelen ten stelligste aan om waar nodig een beroep te doen op een professionele elektricien voor het correct en veilig installeren van het toestel. De garantie is niet van toepassing op problemen die het gevolg zijn van een foutieve installatie.
 • Wees lief voor het milieu: werp de verpakking weg op de daartoe bestemde wijze. Hou verpakkingen zoals grote plastic zakken buiten het bereik van kinderen.
 • Hou je toestellen altijd schoon. Gebruik enkel de in de gebruiksaanwijzing aanbevolen schoonmaakproducten.
 • Gebruik bijvoorbeeld nooit schuursponsen, om krassen of beschadigingen aan het oppervlak te voorkomen.
 • Gebruik enkel producten die bedoeld zijn voor gebruik met het toestel in kwestie.
 • Toepassing van de wettelijke voorwaarden

Deze garantie heeft geen invloed op de rechten van de consument betreffende de verborgen gebreken of op de verplichting van levering van een goed zoals omschreven in het Burgerlijk Wetboek (van 1 september 2004 betreffende de bescherming bij de verkoop van consumptiegoederen).

Identiteit ondernemer

Zie contactpagina.

Tijdens mijn chemokuur verloor ik al mijn haar. Dit was het ergste wat mij ooit was overkomen omdat ik de kaalheid niet aan kon. Ik had altijd mooi, lang haar gehad maar dat was er nu niet meer. Toen mijn vader op bezoek kwam, had hij een sjaal en slaapmuts mee, wat voor mij een grote hulp was. De kaalheid bleef, dus was ik overtuigd om op zoek te gaan naar een geschikte pruik.

Sofie V.

Gisteren na mijn werk besteld, dezelfde avond werd het pakje nog op de post gedaan en vandaag heb ik alles in huis! De producten die geleverd worden, zijn ook merkelijk van hoogstaande kwaliteit, het is duidelijk dat service hier een topprioriteit is.

Snelle levering, goede producten
Joris V.