Grootte van je pruik bepalen

Grootte van je pruik bepalen

De grootte van je pruik bepalen heeft weinig met je lichaamslengte te maken. Hoe bepaal ik dan best de grootte van mijn pruik? Je leest het hieronder:

Om de hoogte van je hoofd te meten, neem je een flexibele maatband ook wel lintmeter genoemd.

  • Begin op je voorhoofd, net boven je wenkbrauwen. Leg de lintmeter naar de achterkant van je hoofd tot aan de haarlijn in de nek.
  • Noteer deze afmeting.
  • Wanneer je de omtrek van je hoofd wil meten, leg je de lintmeter op je voorhoofd ter hoogte van je haarlijn vooraan en ga zo met de lintmeter rond het hoofd, als je de oren bereikt, neemt u de lintmeter net achter de oren. Leg de meetband helemaal om het hoofd, tot je opnieuw je voorhoofd bereikt aan de voorkant. Wanneer u die afmeting hebt, is dit uw hoofdomtrek.
  • Noteer ook deze afmeting.

Wij bieden de volgende richtlijn aan voor pruikformaten:

  1. Ultra kleine hoed / Kinderen – Past op hoofden kleiner dan 20 inches = 50,8 centimeters
  2. Kleine hoed – Past op 21 inches = 53,34 centimeters of kleiner hoofd.
  3. Gemiddelde hoed – Past op hoofden 21,5 – 22,5 inches = 54,61 – 57,15 centimeters
  4. Grote hoed – Past op hoofden 22,5 inches = 57,15 centimeters en groter.

Ongeveer 90% van de vrouwen draagt ​​een gemiddelde hoed / cap. De overige 10% heeft over het algemeen een kleinere maat. De meeste pruikenfabrikanten maken zeer weinig pruiken in een kleine hoed / cap-maat, en zelfs nog minder bedrijven bieden grote hoeden / caps, dus als je hoofd buiten het gemiddelde ligt, heb je minder keuze. Het maken van een grotere pruik is veel lastiger. Voor kleine hoofdgroottes, als de pruik slechts iets te groot is, kunt u proberen een gewone naald en draad te nemen en iets in te nemen. Knip niet aan de binnenkant van de pruik, maar maak een plooi, zoals je een broek die te groot is in de taille een maatje zou innemen. Ook kun je een pruikenmuts of pruikenband onder je pruik dragen bij een pruik die net iets te groot is. Voor de minste wrijving op de hoofdhuid, slijtage van de pruik en het beste comfort, raden wij u aan om een pruik te kopen met de juiste pasvorm. Daarvoor raden wij je aan ons de afmetingen te bezorgen.

Neem alstublieft een moment om ons hieronder uw feedback toe te sturen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tijdens mijn chemokuur verloor ik al mijn haar. Dit was het ergste wat mij ooit was overkomen omdat ik de kaalheid niet aan kon. Ik had altijd mooi, lang haar gehad maar dat was er nu niet meer. Toen mijn vader op bezoek kwam, had hij een sjaal en slaapmuts mee, wat voor mij een grote hulp was. De kaalheid bleef, dus was ik overtuigd om op zoek te gaan naar een geschikte pruik.

Sofie V.

Gisteren na mijn werk besteld, dezelfde avond werd het pakje nog op de post gedaan en vandaag heb ik alles in huis! De producten die geleverd worden, zijn ook merkelijk van hoogstaande kwaliteit, het is duidelijk dat service hier een topprioriteit is.

Snelle levering, goede producten
Joris V.